Jazda na motorke alebo nepodceňujte výber správneho oblečenia a doplnkov

Pod predstavou jazdy na motorke si vybavíme predovšetkým nenahraditeľný pocit z jazdy a istú dávku slobody. Takisto si každý z nás predstaví možno iný typ motorky alebo odlišný terén. Mnohých nás však takisto napadne otázka nad vhodným oblečením a doplnkami.

helma

Práve posledný bod som zaradil až na tretie miesto a niekto z nás možno nad ním len mávne rukou. No pritom aj oblečenie hrá pri jazde podstatnú úlohu nielen kvôli určitému štýlu, ale predovšetkým z pohľadu komfortnej a v neposlednom rade bezpečnej jazdy. A aj pokiaľ sa vám to možno nezdá, práve táto téma sa stáva stále aktuálnejšou a diskutovanejšou. Doba sa totiž posúva vpred a od starých dobrých časov, kedy sa na motorku sadlo v zimnom kabáte a s kanadami na nohách ubehol už nejaký ten piatok. Nielen, že dnes máme na výber oveľa viac štýlového oblečenia, ale takisto je aj vyššia pravdepodobnosť vážnej nehody, v neposlednom rade sa vlastne predávajú aj silnejšie a rýchlejšie motorky. No a takisto je rozšírený konzum. S konzumnou spoločnosťou asi nič nespravíme a ako sa hovorí- Ak ich nemôžeš prebiť, pridaj sa k nim. Preto môžeme z tejto doby vyťažiť maximum a komfortné, no zároveň štýlové oblečenie na motorku si dopriať aj my.
V týchto situáciách nás však mnohých zaskočí úvaha- Koža alebo textil?

Kožený overal alebo len kožená bunda je pomerne ťažšia, čo je však výhoda pre tých, ktorí si radi vychutnávajú dlhú jazdu po diaľnici a je pravda, že najmä bunda z kože vyzerá frajersky. Dôležitejší je však pre nás fakt, že ide o hrubý materiál, čo nám môže podstatnou mierou pomôcť aj v prípade nehody a nášho pádu. Ale samozrejme v prípade, ak jazdíte kratšie trasy a na menšom motocykli alebo vám ide o rýchlosť a určitý komfort, vtedy je bunda z kože skôr záťažou a určitým trápením.

helma na motorku

Teda pokiaľ hľadáte niečo ľahšie a praktickejšie, výhodnejšia je komfortná bunda z textilu. Navyše v nej nebudete pôsobiť ako „zločinec z filmu“, teda nemusíte sa báť reakcií ľudí s predsudkami alebo vášho šéfa v prípade, ak motorkou jazdíte do práce.
Ale ešte predtým, než sa budeme zamýšľať nad výberom vhodného oblečenia sa najskôr uistite, či nepotrebujete v prvom rade investovať do kvalitnej moto helmy.